Patryk Bolek blev TVFs enlige repræsentant ved VM i styrkeløft i Stavanger, Norge, da klub- og landsholdskammeraten Casper Futtrup måtte sidde over efter en knæoperation. Og Bolek leverede en aldeles tilfredsstillende indsats i sin første VM optræden i -105 kg klassen. Men man kan, med et maritimt udtryk, roligt sige, at det blev en rejse i høj sø, med både høje bølgetoppe og dybe bølgedale for Thisted løfteren der vejede ind på sin karrieres højeste kropsvægt, 101 kg, men dog stadig som en af de lette herrer i klassen.

I første disciplin, squat, åbnede Bolek på 317,5 kg. Et forsøg som blev løftet fuldstændig ubesværet, men desværre korrekt underkendt af dommerne. I andet forsøg blev der så lagt yderligere 7,5 kg på stangen, til 325 kg. Og det hjalp øjensynligt. Forsøget blev klaret ligeså ubesværet som det første og var denne gang klart i dybde og dermed godkendt med alle dommerstemmer. Herefter bestilte Bolek 335 kg, ny PR med 5 kg, til sit 3. og sidste forsøg. Og igen, som ved det andet forsøg, blev løftet imponerende let udført og igen godkendt med alle dommerstemmer.

De 335 kg placerede, efter første disciplin, Bolek på en flot 9. plads i den 20 mand store gruppe. En god start på konkurrencen for TVF´eren, inden han skulle i gang med 2. disciplin, bænkpres som absolut ikke er hans foretrukne øvelse.

 

I bænkpres lyder Boleks PR på 210 kg. Og der blev bestilt 200 kg på stangen til første forsøg.  Men desværre fik Bolek ikke den tekniske udførelse helt på plads og han helkiksede løftet. Han måtte derfor ind på samme vægt igen i andet forsøg. Her gik det dog straks bedre. Løftet blev godkendt, på trods af at Boleks bagdel løftede sig en anelse fra bænken så der opstod "daylight" mellem bænk og bagdel, hvilket koster røde lamper fra dommerne, hvis de altså ser det. Det gjorde de så heldigvis ikke og Bolek var derfor stadig med i trekampen. I sit 3. forsøg  bestilte han 205 kg, men desværre gentog Bolek fadæsen fra første forsøg og måtte derfor lade sig nøje med et enkelt godkendt forsøg på 200 kg i bænkpres. Skuffende da det er 10 kg under PR og i betragtning af at træningen op til VM havde indikeret styrke til et løft på 215-20 kg.

 

Sidste disciplin dødløft er en disciplin, hvor Bolek rent teknisk er blandt de allerbedste. Og han åbnede konservativt med et løft på 285 kg som blevet klaret ubesværet. Herefter gik han på 305 kg som blev løftet næsten lige så let. Og Bolek der kom til VM med en PR i disciplinen på 310 kg gik herefter helt op på 325 kg i sit tredje forsøg . Et ret stort spring fra et 2. til 3. forsøg og måske ikke helt forståeligt for de som fulgte udsendelsen på afstand og vidste at 312,5 kg var nok til PR i disciplinen og 317,5 kg ville være nok til PR i totalen. Men uanset bevæggrunden for det forholdsvist store spring, var det var et utroligt godt forsøg og meget tæt på, at lykkes. Så selvom det kiksede og han måtte lade sig notere for et bedste forsøg på 305 kg fik Bolek en klar indikation om, at de 325 kg er lige om hjørnet.

Totalt opnåede Bolek 840 kg og en 11. plads i -105 kg klassen. Absolut godkendt

 


01
jul 2024

Sommerferie 2024

Sommerferie 2024
30
jun 2024

SOMMERHOLDPLAN 2024

SOMMERHOLDPLAN
23
feb 2024

Referat af generalforsamlingen 2024

Referat af generalforsamlingen 2024