Man kunne forledes til at tro, at talent, styrke og tekniske færdigheder, for en styrkeløfter, er altafgørende for succes. Men sådan er bare ikke. For som i de fleste idrætsgrene er strategi, taktik og sund fornuft lige så vigtig faktorer hvis det hele skal gå op i en højere enhed. Det faktum blev med al tydelighed demonstreret af TVFs danske mester i klassisk styrkeløft, Patryk Bolek ,ved weekendens Jyske mesterskaber i styrkeløft i Videbæk med den klare målsætning at sætte danske rekorder i vægtklassen -83 kg.

For Bolek lagde hårdt fra land i squat med 300 kg, som han dog skulle bruge 2 forsøg til at få godkendt før han i sit tredje og sidste forsøg bestilte 310 kg. Det var ikke mindre en 6,5 kg over den eksisterende danske rekord, og ville derfor være en usædvanlig markant forbedring, hvis den blev klaret. Og rekordforsøget blev godkendt. Ny dansk rekord til Bolek og Thisted. Nu skulle han  "bare" gennemføre de to sidste discipliner med mindst et godkendt forsøg i hver for at opnå en total i trekampen, og rekorden var hans. Når en løfter sætter en rekord i en af de første discipliner er det sådan at de som oftest starter konservativt ud i efterfølgende discipliner for at sikre det påkrævede godkendte forsøg i alle discipliner. Men Patryk Bolek, havde som en styrkeløftens svar på svømmeren Pernille Blume ved det nyligt afholdte EM, sin helt egen plan, som absolut ikke var i tråd med klubbens interesser. Han havde kun fokus på at ”samle sammen” til den danske rekord i totalen for trekampen, og startede derfor højt i bænkpres – for højt skulle det vise sig. For alle tre forsøg blev underkendt. og selvom Bolek også klarede 280 kg i dødløft, var rekorden tabt, da han ikke opnåede en total i trekampen.

De sørgelige kendsgerninger er derfor, at Bolek er registreret for forbundshistoriens tungeste squat i 83 kg klassen. Men det er bare ikke dansk rekord. Samtidig kostede det TVF holdet en placering i holdkampen, og Bolek en podieplacering i kampen om mesterskabet bedste løfter på kropsvægtspoints. Nogen vil kalde det uheldigt, ærgerligt, synd, trist etc.... Men man kan også nøjes med at kalde det for torskedumt. For Patryk har med al tydelighed både styrken, talentet og viljen, hvad han ofte har vist, til at nå langt. Men det kræver i så fald en anden og mere gennemtænkt "Gameplan" til stævnerne, end den der blev lagt for dagen i Videbæk.

Heldigvis var der flere TVF ere til start så Boleks brøler kunne komme lidt på afstand. I trekamp stille Thomas Zoega op i 120 kg klassen, men var så uheldig at pådrage sig en forstrækning i ryggen i squat og udgik ned disciplin guld i squat som en ringe trøst.

TVF s to unge landsholds løftere, dansk sub-junior mester i 93 kg klassen Benjamin Falgreen og Marcus Boesen stillede op "klassisk" altså uden udstyr for at lave startvægte til NM på Island om 4 uger. Og selvom de ikke løftede sig helt ud, blev det til flotte placeringer til de to unge thyboere. I 93 kg klassen var Benjamin - stævnets yngste løfter- overbevisende, og med 180 kg i squat, 100 kg i bænkpres og 195 kg i dødløft opnåede thyboer totalt 475 kg og en sølvmedalje ikke klassen, og en god optakt til det forestående NM.

Markus Boesen stillede op i +120 kg som den letteste, men absolut ikke den svageste. Den regerende sub-junior europamester fra 2017 og 1. Års junior, viste at han trods et år på highschool i USA stadig er en særdeles stærk ung mand. 265 kg i squat, 180 kg i bænkpres og 270 i dødløft rakte til en total på 715 kg og sølvmedalje i klassen. spændende at følge Marcus til NM i dit første internationale stævne som junior.

Der blev også afviklet JM i enkeltdisciplinen bænkpres. Her var der to TVFere til start . Mathilde Møller Pedersen i 72 kg klassen sikrede sig det jyske mesterskab med et løft på 67,5 kg. Og Mathilde kunne sagtens løfte mere, men teknikken i udstyret drillede lidt. Så der er helt sikkert mere i vente fra den unge Thybo.

Den tidligere danske mester i bænkpres Kristinn Arnason fulgte op på Mathildes guld, da han med en tangering af PR på 142,5 kg sikrede sig guldet i herrernes 74 kg klasse.

Kommende stævner og mesterskaber…..

De kommende 7 uger byder på en række stævner og mesterskaber med deltagelse af TVFs styrkeløftere. Allerede d. 15.-16. september er der JM igen. Denne gang er det JM i klassisk styrkeløft med deltagelse af et stort TVF hold. Ugen efter, 21. 23. september  er det de nordiske sub-junior og junior mesterskaber på Island med Benjamin Falgreen og Marcus Boesen. Den 29.-30. september står den på DM i klassisk bænkpres bænkpres med TVF deltagelse, og endelig d. 9.-13. oktober stiller Matti Christensen op som guldfavorit ved EM i bænkpres i Luxembourg