Benjamin Falgreen Andersen Nordisk juniormester.

Efter at have vundet det nordiske mesterskab for subjuniorer (14-18 år) i 2018 og 19 mistede Benjamin i 2020 muligheden for at forsætte succesen som junior da NM blev aflyst grundet Corona pandemien.
Men i år blev det igen muligt at afvikle NM og det danske landshold med to TVF løftere, Jacob Heise, subjunior og Benjamin som er junior drog fredag til Pornainen i Finland.
Benjamin som løfter i -83 kg klassen, har døjet med ryggen og været tvivlsom op til NM og modtog sin sidste behandling hos kiropraktoren i mandags. Men det var der ingen der kunne se da han gik på podiet i Finland. 260 kg i squat og en kneben 2-1 underkendelse af 270 kg gav en fremragende start. I bænkpres fumlede Benjamin med sit første forsøg som blev underkendt. Men herefter var der ingen slinger i valsen og med 182,5 kg i 3. forsøg blev det til ny PR. I dødløft fumlede Benjamin igen og fik underkendt åbningsløftet på 210 kg fordi han glemte at lytte til dommersignalerne. Men herefter var han årvågen og med 237,5 kg i 3. forsøg, endnu en ny PR. Og dermed havde han samlet “kurv” til dages 3. PR, en total på 680 kg.
Men sejren var ikke sikret før svenskeren Simon Bjørndahl havde forsøgt sig på hele 290 kg i sit sidste forsøg i dødløft. En vægt som nøjagtig ville sikre ham NM guldet på bekostning af Benjamin. Men stangen var dog som limet til podiet og svenskeren var chanceløs.
Hermed vandt Benjamin sit tredje nordiske mesterskab, det første som junior. Og dertil sikrede han sig titlen som “Best lifter” på points foran nordmanden Kaspar Hoiland og svenskeren Theodor Ericsson.
En ikke helt uvæsentlig sejr, da der med “Best lifter” titlen fulgte et diplom og en Leoko styrkeløftstang til en værdi af adskillige tusinde kroner. Men den kommer næppe med i flyet hjem på mandag, så Benjamin må vente lidt til den når frem med posten, før han kan indvi den.
For unge Jacob Heise var NM hans internationale debut. og den unge TVF’er fra Nykøbing Mors, gjorde i den grad sin “pligt” i klassen -74 kg subjunior, hvor han klarede 170 kg i squat, 117,5 kg (PR)i bænkpres og 230 kg i dødløft (PR) totalt endnu en PR i totalen som blev 517,5 kg. Og den total var nok til at sikre Jacob bronzemedaljen i klassen der blev vundet af den suveræne svensker Hugo Almstrøm
Alt i alt en meget stilsikker indsats af unge Jacob som fik 8 af 9 forsøg godkendt, hvilket lover godt for EM subjuniorer i Sverige om fire uger. Et mesterskab som Jacob er udtaget til og som bliver hans hidtil største opgave som styrkeløfter.


01
jul 2024

Sommerferie 2024

Sommerferie 2024
30
jun 2024

SOMMERHOLDPLAN 2024

SOMMERHOLDPLAN
23
feb 2024

Referat af generalforsamlingen 2024

Referat af generalforsamlingen 2024