Matti Christensen, TVFs regerende junior verdensmester i klassisk bænkpres og junior europamester i klassisk 3 kamp har har ved EM i bænkpres i Hamm, Luxembourg,  leveret sin i forvejen flotte karrierres hidtil største præststion, og vundet EM i senior (Open) klassen, trods det at han stadig kun er junior, med et fabelagtigt løft på 270 kg i 74 kg klassen. En forbedring af den eksisterende rekord på ikke mindre end 12,5 kg, og samtidigt en ny junior verdensrekord med en forbedring på ikke mindre end 24 kg. 

Guldet kom i hus med et usædvanligt stort margen på 20 kg til Balenkov fra Ukraine og 25 kg til Ericsson fra Sverige. Samtidig scorede Matti det højeste pointtal nogensinde opnået af en dansk løfter i disciplinen bænkpres.
Fra Luxembourg blev der sendt en klar besked til verdens bedste i klassen siden 2005, den Japanske legende Daisuku Kodama om, at en dansk junior har leveret årets næstbedste resultat i verden kun 2,5 kg fra Kodamas verdens årsbedste på 272,5 kg sat i april da han vandt sit 12 VM Open i Sydafrika. Og fra den 1/1-2019 rykker denne junior op som senior for at tage kampen direkte op mod Kodama og den øvrige verdenselite.
Efter et resultat som det Matti netop har præsteret kan man let blive grebet at stemningen. Men undertegnede vover uden at blinke den påstand, at den unge Thybo, som i både bænkpres og trekamp har vundet alt hvad der næsten kan vindes, fortsat i mange år fremover vil kunne være blandt de bedste og levere internationale resultater i både bænkpres og trekamp. Men hvis han satser 100% på bænkpres har han formatet til at komme til at detronisere og overtage verdenstronen fra den japanske legende Daisuku Kodama. Det er måske i manges ører en vovet påstand, men ikke desto mindre mere end statistisk sandsynligt.